DE BOCK

Willem

De Bock

016 65 03 03

Artikels, dossiers, brochures, boeken. Op het eerste zicht lijkt het alleen maar schrijfwerk. Maar waar kom je uit, als je zomaar begint te schrijven? Als je zomaar vertrekt? Lijkt evident dat je vooraf weet waar naartoe en dat je dan al gauw weet hoe er te geraken. Maar bij een tekst is een structuur met een invalshoek, zeg maar een concept. Van zodra iemand mij vraagt een tekst te produceren, begint dat structureren. Saaie bezigheid? Integendeel.

Creativiteit zit een beetje in het pittig formuleren, maar nog veel meer in de keuzes die je maakt, de wendingen en de samenhang die je opzet, de doelgerichtheid zowel als de vondsten waarmee je boodschappen en ideeën vertaalt voor een lezerspubliek. Theorie? Reken maar dat het praktijk is.

Deze tekstenleverancier kan heel wat ervaring voorleggen, inclusief succesverhalen. Maar voor wat u morgen als tekst nodig hebt, garandeert dit in feite niets. De bereidheid en bekwaamheid om goed te luisteren en daarna het verhaal leesbaar en liefst aantrekkelijk door te vertellen, daar hebt u wat aan. In 'tekst' zit het woord 'test'. De best mogelijke tekst creëren, iedere keer opnieuw, daar gaat het om. Gelukkig heb ik altijd graag tests afgelegd.

Wie meer wilt weten over mijn manier van schrijven en omgaan met inhoud te benaderen, verneemt er alles over op www.willemdebock.be.

Al lang beslagen op het ijs

Willem De Bock heeft in twintig jaar als freelancer wat faam opgebouwd, vooral als zakenjournalist, onder meer voor de financieel-economische krant De Tijd. Daarvoor freelancet hij inmiddels meer dan 15 jaar. Hij werkt met enige variatie voor meerdere tijdschriften en e-zines in de zakenpers en de gespecialiseerde pers, voert audiovisuele opdrachten uit. Een ander luik van de activiteiten, dat hij strikt gescheiden houdt van het vorige, is het redactie-, research- en communicatiewerk voor instellingen en bedrijven. * Twintig jaar meer doen dan overleven als freelancer, dat verdien je zeker?

Achtergrond in het communicatievak

Wat weinigen over zijn achtergrond weten, is dat hij afgestudeerd is als master vertaler en negen jaar in vast dienstverband werkte, als lesgever, copywriter, persattaché en communicatiemanager. Hij tekende verantwoordelijk voor reclame, pr én interne communicatie op een paar hoofdkwartieren van kmo-multinationals. Hij kreeg daarbij met de meest diverse media, onderwerpen en projecten te maken. * Vandaar dat WDB niet ‘alleen maar’ bruikbare teksten levert maar ook gemakkelijk meedenkt met een opdrachtgever om een communicatievraagstuk op te lossen.

Graag een flinke uitdaging

Zowel in de journalistiek als in het andere communicatiewerk vertoont Willem De Bock een sterke voorliefde om vrij complexe en genuanceerde materies in tekstvorm de juiste inhoud, toon en toets te geven. Bevattelijk en leuk leesbaar. * Juist en genuanceerd schrijven gaat echt niet ten koste van de duidelijkheid en ‘appeal’ van een tekst.

content+concept - Voor een beter begrip

Ria

Goris

Jolien

Janzing

Willem

De Bock

Isabelle

Rossaert

Clara

Vanuytven

Liesbeth

Van den Berghe

Els

Put