GORIS

Ria

Goris

0497/89 75 22 016/22 22 32

Niets menselijks is me vreemd. Ik hou ervan te luisteren naar mensen van allerlei kleur en pluimage, en hun verhalen voor zich te laten spreken. Ik bijt me ook graag vast in maatschappelijke vraagstukken op het raakvlak tussen welzijn, psychologie, economie en filosofie.


Ria Goris (Turnhout, 1961), filosoof van opleiding, is zelfstandig journalist, auteur en lector journalistiek aan de Erasmushogeschool in Brussel. De voorbije decennia nam ze de pen ter hand voor onder meer De Standaard, Knack, Humo, Psychologies, Vrouw&Wereld en Weliswaar. Ze bracht ook verschillende boeken uit, waaronder meest recent  het handboek Journalistiek. Inleiding tot het vak.


Ontdek mijn werk

Journalistiek.Inleiding tot het vak (LannooCampus, 2012)

Bereid je je voor op een journalistieke carrière of heb je altijd al willen weten hoe journalistiek in zijn werk gaat? In Journalistiek.Inleiding tot het vak maak je kennis met journalistiek in Vlaanderen. Je krijgt een beeld van de media, de opleidingen journalistiek en de verschillende redactiefuncties. Dit is een praktisch boek voor beginnende journalisten en voor iedereen die een inkijk wil in het journalistieke bedrijf.

De weg terug. Getuigenissen van criminele jongens en meisjes uit gewone gezinnen

Steeds meer jongeren uit gewone, bemiddelde gezinnen gaan de mist in. Worden ze van thuis uit te veel verwend of loopt er iets anders mis? Jongeren doen zelf een boekje open over wat ze uitgestoken hebben, waarom het mis gelopen is en hoe ze de weg terug gevonden hebben.

Een mens vermoord. Nabestaanden en moordenaars vertellen. (Van Halewyck, 1999)

Een schot klinkt. Het mes valt neer. Een hart staat stil. Er is een mens vermoord. En daarna? Voor de enen de tralies, voor de anderen een levenslang rouwproces aan de buitenkant van de tralies. Hoe verwerken mensen moord en doodslag?

Mani Amiri. Dochter van Iran (Lannoo, 2006)

Dochter van Iran is het aangrijpende relaas van Mani Amiri, een vrouw die vecht voor haar dromen, voor haar rechten en voor haar vrijheid. Opgetekend door Ria Goris.

Moeders. Het boek bij de Canvas-reeks Mijn moeder

De band tussen een moeder en haar kinderen is de meest onvervreemdbare en authentieke die bestaat. Dit boek wil daarom een eerbetoon zijn aan al die moeders die dag in dag uit gewoon moeder zijn...

Jeanne Devos. Denken en doen. Een leven in spiritualiteit (Davidsfonds, 2007)

Ria Goris werkte samen met Jeanne Devos en Agnes Pas aan het verhaal van haar leven. 'Ik word missionaris in India,' zei Jeanne op haar twaalfde. Daar werd meewarig om gegelimlacht. Maar het verlangen bleef...

Haal jij de kinderen op? (Houtekiet, 2007)

Je hebt een baan, een kind en vaak ook een partner. Hoe brei je al deze rollen aan elkaar? Hoe verdeel je je tijd, waar vind je opvang en hulp? Wie zich regelmatig afvraagt: 'Hoe doen andere ouders het in godsnaam?', krijgt hier antwoorden.

Ria

Goris

Jolien

Janzing

Willem

De Bock

Isabelle

Rossaert

Clara

Vanuytven

Liesbeth

Van den Berghe

Els

Put