ROSSAERT

Isabelle

Rossaert

+32 (0) 495 51 29 15

Isabelle Rossaert is journaliste, lesgeefster en schrijfster. Ze geeft workshops zakelijk en creatief schrijven en schrijft (onderzoeks)rapporten, publicaties en de content voor websites. Ze is deeltijds docent journalistieke schrijftechnieken aan de Universiteit Antwerpen.


Nieuw: Begin 2013 richtte Isabelle Rossaert samen met opleidingsconsulente Isabelle Van Extergem De Schrijfkaravaan | reizigers in fijne woorden op. De Schrijfkaravaan brengt workshops recreatief schrijven en persoonlijke-ontwikkelingstrajecten. De Schrijfkaravaan start met het programma The Artist Way, een krachtig  12-wekenprogramma dat erop gericht is je opnieuw in de creatieve flow te brengen die je als kind ervoer. Dit groepstraject start op 5 maart (inschrijvingen tegen ten laatste 12 februari).

Andere workshops die nu al op het programma staan:

- Write-a-Way, een persoonlijkheidsvormende schrijfweek voor jongeren, in co-begeleiding met psychotherapeute Anne Hermans

- De Schrijfbare Stad: ontdek een stad zoals een schrijver dat doet, met open zinnen. Een daguitstap waarin je verrassende plekken ontdekt en boeiende schrijfincentives krijgt.

- Karavaanserai Viersel: een midweek in het Land van Playsantiën, zet je zintuigen aan het werk en leer pakkend en boeiend schrijven

Meer info vind je op de website van De Schrijfkaravaan 


Isabelle schreef onder meer voor De Standaard, Weliswaar en Weekend Knack en van 2003 tot 2007 verzorgde ze de eindredactie van MO*magazine.  Vandaag publiceert ze op regelmatige basis  bijdragen in het maandblad Psychologies.

Recente opdrachtgevers zijn het communicatiebureau Link Inc, Locus, het Instituut voor Samenleving en Technologie, Tri.zone, Vormingplus Oost-Brabant, Mechelen en Limburg en UZ Magazine.


Isabelle is auteur van het non-fictieboek De verdwaalde ooievaar, als zwanger worden niet meteen lukt  en van de brieven- en verhalenbundel De Venusbergvariaties, samen met Paul Verhaeghen.


Isabelle studeerde psychologie aan de K.U.Leuven. Ze werkt graag samen met geïnspireerde mensen en organisaties. 

Isabelle wil met haar werk meebouwen aan een warme, sociale en duurzame samenleving.


Isabelle’s persoonlijke website:

www.isabellerossaert.wordpress.com


 

“All you have to do is write one true sentence. Write the truest sentence you know.” - Ernest Hemingway (A Moveable Feast)

Isabelle Rossaert deelt wat ze gedurende jaren als journalist, literair auteur en eindredacteur geleerd heeft in cursussen creatief schrijven en workshops zakelijk schrijven. Ze vertrekt daarbij steeds vanuit de praktijk van het schrijven en de mechanismen van het lezen.

 Workshops creatief schrijven en

persoonlijke-ontwikkelingstrajecten

Begin 2013 startte Isabelle met een nieuw initiatief: De Schrijfkaravaan | Reizigers in fijne woorden. In De Schrijfkaravaan bundelt ze alle  workshops gericht op particulieren rond recreatief schrijven en schrijven als bron van ontplooiïng.

Alle info over deze programma's vind je op www.deschrijfkaravaan.be

Workshops zakelijk schrijven

Bedrijven en organisaties kunnen een beroep doen op Isabelle voor cursussen op maat rond:

- webschrijven

- schrijven voor je bedrijfs- of organisatieblad

- wervend schrijven

- in teamverband je bedrijfsvisie  en -missie op papier zetten

...

Graag meer info, een inhoudelijk voorstel of een offerte? Mail of bel naar isabelle.rossaert@skynet.be of 0495/51 29 15 

 

 

Ria

Goris

Jolien

Janzing

Willem

De Bock

Isabelle

Rossaert

Clara

Vanuytven

Liesbeth

Van den Berghe

Els

Put