LIEFDE ONDER DRUK FLAPTEKST

Els Put

Liefde onder druk

Relaties in tijden van kanker

 

Eerlijke getuigenissen over leven met kanker

 

‘Je hebt kanker’ is een diagnose die de grond onder je voeten doet beven. Maar niet alleen onder de jouwe, ook onder die van je levenspartner. Wat gaat er op dat moment door jullie heen? Verschuiven zorgtaken? Blijven jullie praten? Welke impact heeft de behandeling op een lichaam? Krijgt intimiteit nog een plaats? De ervaring leert dat een relatie inniger wordt of breekt.

 

In zestien verhalen laat Els Put zowel kankerpatiënten als hun partners vertellen hoe ze het moment van de diagnose en de behandeling beleven of beleefd hebben. Hoe ze reageerden en inspeelden op elkaar. Of net niet. Ze vult deze verhalen aan met praktische tips en informatie uit professionele hoek.

 

Els Put is zelfstandig journalist. In haar werk focust ze op gezondheid en ziekte, opvoeding en verpleegkunde. Mensen een stem geven is daarin haar drijfveer. Zo schreef ze eerder 2 ouders apart, waarin ze jongeren aan het woord laat over de scheiding van hun ouders. Sinds 2003 brengt ze verhalen van kankerpatiënten in het tijdschrift Leven van Kom op tegen Kanker. Doordat kanker ook haar leven overhoop haalde, was zij de juiste gesprekspartner voor de mensen die in dit boek hun verhaal brengen.

Ria

Goris

Jolien

Janzing

Willem

De Bock

Isabelle

Rossaert

Clara

Vanuytven

Liesbeth

Van den Berghe

Els

Put