LITERAIR

De kracht van woorden. De schoonheid van het verhaal. De verrassing van een goede pointe. De diepte van de menselijke ervaring uitdrukken in woorden: het is geen vak, het is altijd een passie.

Jolien Janzing brengt in mei 2013 'De Meester, de geheime liefde van Charlotte Brontë in het 19de-eeuwse Brussel' uit bij de Arbeiderspers/AW Bruna. In 2009 verscheen de roman ‘Grammatica van een obsessie’ bij De Arbeiderspers. Hij werd genomineerd voor de Academica Debutantenprijs en de Vrouw & Cultuur Debuutprijs. Bij uitgeverij Lannoo bracht ze het non-fictieboek ‘Mannenliefde’ uit.

Clara Vanuytven schreef vele fictie- en non-fictieverhalen voor Uitgeverij Averbode. ‘Het heksenjong’ werd in 1994 bekroond met de John Flandersprijs voor Vlaamse Filmpjes. Voor UZ-magazine, het patiënten- en bezoekersblad van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven schreef ze jarenlang humoristische of ontroerende columns. Nu werkt ze mee aan de Verrekijkerreeks van Uitgeverij Die Keure, leesmateriaal voor leerlingen van het tweede tot en met het zesde leerjaar. 

Isabelle Rossaert schreef samen met Paul Verhaeghen  de brieven- en verhalenbundel De Venusbergvariaties. Momenteel legt ze de laatste hand aan een nieuw fictiewerk.

Ria

Goris

Jolien

Janzing

Willem

De Bock

Isabelle

Rossaert

Clara

Vanuytven

Liesbeth

Van den Berghe

Els

Put