TRAININGEN & COACHING

 

Goed kunnen schrijven is een grote kracht en een bron van voldoening. De nieuwe Claus word je niet na een schrijftraining. We kunnen je wel helpen plezier te putten uit creatief schrijven of ervoor zorgen dat een zakelijke tekst schrijven geen opgave maar een boeiende uitdaging wordt.

Isabelle Rossaert deelt wat ze gedurende jaren als journalist, literair auteur en eindredacteur geleerd heeft in cursussen creatief schrijven en workshops zakelijk schrijven en webschrijven. Ze vertrekt daarbij steeds vanuit de praktijk van het schrijven en de mechanismen van het lezen. Daarnaast geeft Isabelle workshops waarbij schrijven wordt ingezet als een methode voor zelfverkenning en zelfcoaching.

Willem De Bock stelt vast dat schrijftrainingen zich te vaak verdiepen in de details van het taalgebruik, terwijl heel wat ‘gelegenheidsschrijvers’ met veel fundamentelere vragen worstelen: hoe structureer ik mijn teksten? Welke stijl hanteer ik? Waar begin ik en hoe eindig ik? Op deze vragen verdienen leken in het schrijversvak een antwoord in een echte schrijftraining.

Jolien Janzing geeft workshops schrijven met een literaire inslag. Ze is ervan overtuigd dat een schrijver net als een beeldhouwer of kunstschilder zijn ambt moet kennen. Maar het is al even belangrijk om te weten wanneer je al die regels aan je laars kunt lappen om krampachtigheid en gekunsteldheid te vermijden.

Ria

Goris

Jolien

Janzing

Willem

De Bock

Isabelle

Rossaert

Clara

Vanuytven

Liesbeth

Van den Berghe

Els

Put